Nyheter

Vänsterpartiet startar insamling till syriska flyktingar

Kriget i Syrien är en katastrof. Hem bombas, systrar och bröder mördas och familjer tvingas på flykt. Vänsterpartiet arbetar för en fredlig och politisk lösning på konflikten och för att FN ska skydda civilbefolkningen. Men när miljontals människor är på flykt och det fattas, mat, mediciner, vatten, filtar etc. vill vi också göra något mer.

Vänsterpartiet Storstockholm påbörjar en insamling till Röda Korset (eller Röda Halvmånen som det heter lokalt) som arbetar på plats i Syrien, Libanon och Jordanien för att förse människor med det nödvändigaste. Vår insamling kommer att hålla på till och med slutet av maj 2015.

Jag var nyligen själv och besökte ett syriskt flyktingläger i Libanon. Barnen berörde mig mest. Inte det att de var smutsiga och hade trasiga kläder. Inte det att de bodde i ett garage under jorden utan möjlighet att låsa om sig på natten. Utan att de inte hade något meningsfullt att göra på dagarna. Leksaker och klätterställningar såg jag inte till. Nu snöar det dessutom där och många barn springer runt i tofflor och gör snöbollar med sina bara händer. Inte för att föräldrarna inte bryr sig. Utan för att de inte har en dollar över till skor.

Inget barn ska behöva växa upp under de omständigheterna. För mig känns det självklart att bidra med en slant. Hoppas att du också vill göra det. Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

Seluah Alsaati, ordförande Vänsterpartiet Storstockholm

Hur kan jag hjälpa till?

Sätt in pengar:
Vänsterpartiet Storstockholm har en egen insamling hos Röda Korset, sätt gärna in pengar genom den så ser vi hur mycket vi lyckats samla in tillsammans. Här finns vår digitala insamlingsbössa.

Skramla:
De partiföreningar som vill skramla pengar till insamlingen får gärna själva höra av sig till sin lokala Röda Korset-avdelning för att få bössor av dem. Du hittar din lokala Röda Korset-avdelning här.

Kläder och leksaker:
Lördagen den 7 februari (i samband med upptakten Fråga Orten) samlar vi in kläder och leksaker som skickas vidare till syrier på flykt. Kom till Kungsgatan 84, Stockholm, någongång mellan 15.00–21.00 med det du vill ge bort, kom ihåg att kläderna ska vara rena och hela!

Kopiera länk