Nyheter

SELUAH OCH LEO OM FRÅGA ORTEN

Seluah och Leo fråga ortenOm två veckor börjar Vänsterpartiet Storstockholm arbetet med Fråga Orten.

Om två veckor börjar Vänsterpartiet Storstockholm arbetet med Fråga Orten.

Vad handlar Fråga Orten om?

Seluah: Vi ska finnas ute och fråga människor om vad de tycker är viktigt i deras närområde. Saker de tycker är bra och saker de tycker att vi behöver göra något åt. Det vanliga är annars att politiker snackar och folk lyssnar. Nu gör vi tvärtom.

Varför är det viktigt att lyssna?

Leo: Det är folks liv det handlar om. En sjuksköterska vet vad som är bäst för en sjuksköterska, vi kommer aldrig att lyckas att göra ett bra jobb om vi inte får reda på hur det ligger till.

Seluah: Förhoppningsvis kan också se till att bli ett parti med bättre förankring i våra närområden.

Hur ska det hela gå till?

Leo: Vi har två arbetssätt. Den ena är att i våra partiföreningar arrangera dialogmöten till exempel utanför tunnelbanan eller på gården och prata med folk. Det andra är att arbeta mycket med sociala medier där folk kan skicka in bilder eller filmsnuttar med hashtaggen #jagtycker med ett budskap till politiker. Vi kommer också att släppa några filmer där vi intervjuat några personer om vad de tycker.

Nice! Vad ska ni göra med de åsikter ni får in?

Seluah: Vi kommer att sammanställa svaren. En del saker kommer vi kanske att kunna genomföra när vi sitter i majoritet, en del saker får vi ta med till framtiden. Men när vi träffar folk som delar våra åsikter kommer vi självklart fråga om de vill gå med i Vänsterpartiet och arbeta tillsammans med oss.

Release den 7:e februari va?

Seluah: Yes, lördagen den 7:e februari släpper vi kampanjen. På dagen hör vi röster från orten och diskuterar hur vi kan bli aktiva i dialogarbetet. På kvällen blir det grill och skön musik. Det kommer bli nice, kom!

Spana in releasesidan här: https://www.facebook.com/events/1411480565812106/?fref=ts

Dela den här sidan:

Kopiera länk