Event

Parlamentarikerutbildning i februari

parlamentarikerutbildning_FB2

Efter årsskiftet så kommer de allra flesta uppdrag i nämnder och bolagsstyrelser i kommuner och landsting att ha tillsatts efter demokratiska processer i varje partiförening. För alla som är valda till ordinarie eller ersättande ledamot i nämnder, fullmäktige och bolagsstyrelser väntar fyra spännande år som företrädare för Vänsterpartiet.
För att man ska känna sig så förberedd som möjligt för detta så arrangerar Vänsterpartiet Storstockholm en parlamentarikerutbildning för alla som blivit förtroendevalda till något parlamentariskt uppdrag i kommun eller landsting. Det finns två tillfällen att gå på utbildningen. Antingen lördagen den 14 februari eller söndagen den 15 februari. Välj den dag som passar dig bäst.

Utbildningen är framförallt inriktad på att få diskutera vad det innebär att vara förtroendevald parlamentariker och hur vi kan jobba med frågor som vinster i välfärden, hur vi bemöter Sverigedemokraterna, hur vi kan utveckla det internfeministiska arbetet i fullmäktigegruppen och hur vi kan jobba inkluderande så att alla får en plats?

Programmet för de båda dagarna ser ut ungefär som följer:

09.00 – Frukost

09.30 – Inledning, presentation, schemagenomgång
10.00 – Partiledningen (Jonas Sjöstedt/Aron Etzler) om vägen framåt de kommande 4 åren.

11.00 – En kommun- eller landstingspolitikers ABC (snabb genomgång av de viktigaste grejerna man behöver veta som kommun- eller landstingspolitiker)

12.00 – Lunch

13.00 – Strategier i opposition/majoritet och lokalt pol. arbete (diskussion)

14.00 – Politiska utmaningar i kommun och landsting (diskussion)

15.00 – PAUS

15.30 – Politiska utmaningar i kommun och landsting, forts. (diskussion)

16.30 – Avslutning och utvärdering

Utbildningen är givetvis kostnadsfri och kommer äga rum på Kafé Marx, på Kungsgatan 84. Närmsta tunnelbanestation är Rådhuset och det är gångavstånd från Stockholms Central.
Obligatorisk anmälan krävs. Skicka in ditt namn, vilket uppdrag du har och vilken dag du önskar deltaga. Anmälan skickas till [email protected].

Välkommen!

Dela den här sidan:

Kopiera länk