Nyheter

Solidaritet med Kobane

flygplatskobane

 

 

 

 

 

 

 

 

I natt hade många kurder svårt att sova. Mardrömsgruppen IS, som nyligen halshuggit tre kurdiska kvinnor och spridit skräck i stora delar av regionen, har intagit delar av den kurdiska staden Kobane på gränsen mellan Syrien och Turkiet. Läget beskrivs som akut. Över 160 000 kurder har redan flytt område, men många är kvar. När som helst kan det kurdiska försvaret knäckas, resultatet kan i värsta fall bli att området förvandlas till en kyrkogård. Redan nu uppges begravningsbilar och ambulanser åka in och ut från Kobane.


Runt midnatt stod jag tillsammans med partikamrater och ett hundratal andra vid Arlanda Flygplats flygplats, vi hade samlats för att visa vår solidaritet med Kobane. På hundratals flygplatser runtom Europa träffades människor för att göra samma sak.

Världen måste agera. Vänsterpartiet kräver att det omedelbart skapas en FN-insats för att skydda civilbefolkningen både i Irak och Syrien. Tillförseln av vapen till IS måste omedelbart strypas. De krafter som understödjer IS måste sättas under starkt tryck. Vi kräver att Sverige genom agerar inom EU och FN för att sanktioner införs mot de individer, organisationer och stater som förser IS med vapen.

Vi fördömmer IS brutala handlingar. Omvärden måste agera nu. Solidaritet med Kobane!

Seluah Alsaati, ordförande Vänsterpartiet Storstockholm

Dela den här sidan:

Kopiera länk