Nyheter

Stöduttalande till SEKO på Öresundstågen

Röda-ballonger

 

 

 

 

Vi i Vänsterpartiet Storstockholm vill härmed uttrycka vårt stöd till fackförbundet SEKO som natten till idag tagit ut medlemmar inom Öresundståg och Snälltåget i strejk. Transportföretaget Veolia kör fulspel genom att ena dagen säga upp hundratals anställda och andra dagen ”erbjuda” samma personer timanställning och deltidsjobb. Det är inte okej. Vi stödjer SEKO:s krav om att begränsa visstidsanställningarna för att säkra trygga jobb.

Det vi ser nu är konsekvenserna av en avreglerad järnväg. När marknaden tillåts styra över våra tåg går girighet och vinstjakt före schyssta villkor på jobbet. För att bryta detta och åter sätta miljökrav och trygga jobb högst upp på agendan, kräver Vänsterpartiet att järnvägen ska återregleras.

Det får vara nog på vinstjakt och prispress. Vår järnväg och våra jobb är inte till Salu. Solidaritet med de strejkande i SEKO!

Vänsterpartiet Storstockholm, genom distriktsordförande Seluah Alsaati

Dela den här sidan:

Kopiera länk