Val 2014

Kvinnor i toppen på vänsterns landstingslistor

B04R4359 (1)Under lördag eftermiddag valde Vänsterpartiet Storstockholm vilka som ska leda arbetet och vinna valet för Vänsterpartiet i Stockholms läns landsting. Valkonferensen beslutade att lägga fram tre olika listor, en för norra länet, en för Stockholms stad och en för södra länet. På alla tre listorna är det kvinnor som toppar.

Under lördag eftermiddag valde Vänsterpartiet Storstockholm vilka som ska leda arbetet och vinna valet för Vänsterpartiet i Stockholms läns landsting. Valkonferensen beslutade att lägga fram tre olika listor, en för norra länet, en för Stockholms stad och en för södra länet. På alla tre listorna är det kvinnor som toppar.

Gunilla Roxby Cromvall som idag är gruppledare i landstinget och vänsterpartiets mest kunniga trafikpolitiker toppar Stockholmslistan.

– Som trafikpolitiker tänker jag fortsätta att jobba hårt för att utveckla kollektivtrafiken och minska trängseln. Det är också den bästa insats vi kan göra för att få ner klimatutsläppen och förbättra luftkvaliteten i länet, säger Gunilla.

På den norra listan så toppas listan av en nykomling, Feline Flodin från Upplands Väsby, ensamstående mamma och timvikarie i vården.

– Det känns mycket hedrande och roligt att få toppa listan. Det är inte så många politiker som har mina erfarenheter av timvikariat, men det är tyvärr en erfarenhet som delas av alldeles för många offentliganställda. Jag vill att landstinget ska vara en bra och trygg arbetsgivare, då kommer också kvaliteten på vår sjukvård att öka, säger Feline.

Den södra listan toppas av Pia Ortiz Venegas från Rönninge. Pia är kommunpolitiker i Salem och har även suttit som ersättare i Landstingsfullmäktige under den nuvarande mandatperioden och framförallt arbetat med färdtjänst och tillgänglighetsfrågor.

– Rätten att själv avgöra när och vart man behöver resa ska gälla alla i kollektivtrafiken, även de som behöver använda färdtjänst. En annan viktig fråga är att hälso- och sjukvården inte får fortsätta att vara en marknad på vårdgivarnas villkor – vården ska finnas där den behövs mest – därför måste mer resurser flyttas från Stockholms innerstad ut i södra länet, säger Pia.

För att se alla namn som blivit valda till listorna klicka här: Listor landstingsvalet V Storstockholm

För mer information, kontakta:

Gunilla Roxby Cromvall, 070-737 39 92, [email protected]
Feline Flodin, 070-9743474, [email protected]
Pia Ortiz Venegas, 073-8171055, [email protected]

Dela den här sidan:

Kopiera länk