Nyheter

Vänsterpartiet Storstockholm fortsätter att öka i medlemsantal

medlemsutveckling2009_2013Vänsterpartiet går inte bara framåt i opinionen just nu. Även 2013 fortsatta medlemsökningen i hela partiet och i Stockholmsregionen har antalet medlemmar ökat med över 400 personer. Inför valåret samlar Vänsterpartiet totalt 3499 medlemmar i hela Stockholms län.

Vänsterpartiet går inte bara framåt i opinionen just nu. Även 2013 fortsatta medlemsökningen i hela partiet och i Stockholmsregionen har antalet medlemmar ökat med över 400 personer. Inför valåret samlar Vänsterpartiet totalt 3499 medlemmar i hela Stockholms län.

– Vi i Vänsterpartiet har vind i seglen just nu. Nya medlemmar fortsätter att komma till oss och det är givetvis väldigt roligt. Vänsterpartiet står för ett alternativ som kan utmana den girighet och den uppgivenhet som präglar stora delar av dagens politik. Jag tror att de som söker sig till oss längtar efter en politik för rättvisa och medmänsklighet och vet att Vänsterpartiet står för just det, säger Seluah Alsaati ordförande för Vänsterpartiet Storstockholm.

Under den gångna mandatperioden är medlemsökningen än mer sensationell. Sedan årsskiftet 2009-2010 har Vänsterpartiet Storstockholm ökat med över 1500 medlemmar och flera av föreningarna har mer än fördubblat sitt medlemsantal.

Mest ökar föreningarna i Söderort. Vänsterpartiet Hammarby-Skarpnäck ökar exempelvis från 78 medlemmar 2009 till 215 medlemmar 2013. Totalt i östra söderort (Hammarby-Skapnäck, Farsta, Vantör, Enskede och Årsta) ökar antalet medlemmar från 265 till 618 under fyraårsperioden.

I västra söderort har två föreningar blivit tre (Liljeholmen-Hägersten, Älvsjö-Hägersten och Skärholmen) och antalet medlemmar har ökat från 185 personer år 2009 till 486 år 2013.

Även flera av de mindre föreningarna i länet noterar stora procentuella ökningar. Salem ökar från fem medlemmar år 2009 till 13 år 2013, Vallentuna från 10 till 23, Sigtuna från 19 till 38 och Österåker från 11 till 26.

För mer information:
Seluah Alsaati, ordförande Vänsterpartiet Storstockholm
076-236 99 87 eller [email protected]

Dela den här sidan:

Kopiera länk