Nyheter

Behandla barn lika – inga fler sorteringsskolor

I kvällens Uppdrag Granskning avslöjas det att friskolor sorterar bort elever som de anser vara besvärliga till förmån för mer önskvärda elever.

”Vi vill ha en skola där dina barn och mina barn behandlas lika. För alla barn är lika mycket värda och förtjänar en bra skolgång. Men så går det inte till i högerns samhälle. När högern låter riskkapitalister driva välfärden skapas sorteringsskolor. Vissa elever välkomnas för deras skolgång kan man tjäna pengar på, medan andra elever svartlistas för att de inte är lika lönsamma, säger Seluah Alsaati, ordförande för Vänsterpartiet Storstockholm.”

”Det är dags att vända utvecklingen och bryta segregationen i Stockholms län. Istället för att stänga ute vissa barn behöver vi en skola där elever med olika bakgrunder möts. Svenska folket har insett att vinster i välfärden är en dålig idé, frågan är när Miljöpartiet och Socialdemokraterna också ska inse det, säger Seluah Alsaati, ordförande Vänsterpartiet Storstockholm.”

För mer information: 

Seluah Alsaati
Ordförande Vänsterpartiet Storstockholm
[email protected], 076-236 99 87

Dela den här sidan:

Kopiera länk