Nyheter

Stoppa REVA – en gång för alla!

Under gårdagen rapporterade SVT ABC att polisen fortsätter med det de kallar ”till synes omotiverade” id-kontroller av resenärer. Detta trots att gränspolisen i våras sade att man skulle stoppa kontrollerna. I tisdags greps två personer som inte var misstänkta för något brott av polis vid Rågsved tunnelbanestation.

–       Vi är många som deltog i protesterna mot REVA och jakten på papperslösa i tunnelbanan i våras. Det var en seger för oss när polisen meddelade att de tänkte sluta med kontrollerna. De här nyheterna kommer givetvis som ett bakslag, säger Seluah Alsaati, ordförande för Vänsterpartiet i Storstockholm.

–       Om hudfärg och språk är de enda orsakerna till att vissa stoppas på tunnelbanan medan andra får gå, finns det inget annat ord för det än rasism. Så får det inte gå till. Vi har alla lika rätt att åka med kollektivtrafiken för att ta oss till jobbet eller träffa familjen utan att bli kontrollerade. Nu måste regeringen se till att stoppa REVA – en gång för alla! säger Seluah Alsaati.

 

För mer information: 

Seluah Alsaati
Ordförande Vänsterpartiet Storstockholm
[email protected], 076-236 99 87

Dela den här sidan:

Kopiera länk