Event

Klimataktioner under v. 39

Under sista veckan i september kommer FNs klimatforskarpanel IPCC till Stockholm i och med släppet av en ny klimatrapport. Rapporten är den femte i raden av IPCC-rapporter och släpps fredagen den 27 september. Inför rapportsläppet kommer IPCC att hålla en konferens på Münchenbryggeriet i Stockholm den 23-26 september, där forskare och journalister från hela världen kommer att samlas.

Under veckan kommer det att arrangeras en mängd seminarium, manifestationer och möten för att uppmärksamma klimatförändringarna. Här är ett urval av dem:

Torgmöte med Vänsterpartiet
Datum: Måndag 23 september
Tid: 16.30 – 18.30
Plats: Medborgarplatsen
Vänsterpartiet Storstockholms miljö- och klimatutskott ordnar torgmöte. Kom och lyssna på föredrag och prata om distriktets miljö- och klimatpolitik!

Båtaktion
Datum: Onsdag 25 september
Tid: 14.00 – 18.00
Plats: Riddarfjärden
Vänsterpartiet Storstockholm anordnar tillsammans med andra organisationer en båtmanifestation i Riddarfjärden utanför Münchenbryggeriet. Båten avseglar från Huvudsta kl. 13.00. Maila [email protected] om du är intresserad av att medverka på båten.

Seminarium: Fattigdom och klimaträttvisa
Datum: Torsdag 26 september
Tid: 13.00 – 15.00
Plats: M/S Borgila, Söder Mälarstrand Kajplats 16 (nedanför Münchenbryggeriet)
Forum Syd och Naturskyddsföreningen med flera anordnar ett seminarium med fokus på hur klimatförändringarna påverkar människor i fattiga länder.

Klimatskriket
Datum: Fredag 27 september
Tid: 10.00-11.00
Plats: Münchenbryggeriet
Samtidigt som presskonferensen för släppet av IPCC-rapporten hålls så anordnas ett klimatskrik mot fler tomma löften utanför Münchenbryggeriet där IPCC-mötet äger rum.

Seminarium: Hållbara vägar till framtiden
Datum: Fredag 27 september
Tid: 17.00
Plats: ABF-huset, Sveavägen 41
Klimataktion och Stoppa förbifart Stockholm med flera anordnar ett seminarium på temat förbifarten, transportpolitik och klimatet.

Klimatdemonstration
Datum: Lördag 28 september
Tid: 16.30-19.00
Plats: Samling på Norra Bantorget
En demonstration planeras till dagen efter klimatrapportens släpp. Samling sker på Norra Bantorget sedan går tåget mot Sergels Torg där det kommer hållas tal.

Dela den här sidan:

Kopiera länk