Nyheter

Vilken PRIDE-vecka det var!

1146498_409513205823815_1259676886_nKlackskorna är avplockade, pyntet från paradvagnen nedpackat till nästa år och funktionärerna är utvilade. Vilken fest det blev! Vänsterpartiets seminarier i Pride House var välbesökta, tältet var fint och vår del i paraden var en folkfest. Vänsterpartiets deltagande under Pridefestivalen hade temat 40 år av kamp för regnbågsfamiljer och det genomsyrade såväl de seminarier som vi anordnade till vårt deltagande inne i Pride Park. I Vänsterpartiets tält kunde man delta i Ung Vänsters tipspromenad där frågorna behandlade viktiga årtal i HBTQ-historien samt titta på en utställning med viktiga händelser i HBTQ-kampen och hur Vänsterpartiet på olika sätt kämpat för HBTQ-personers rättigheter i hela 40 år.

Klackskorna är avplockade, pyntet från paradvagnen nedpackat till nästa år och funktionärerna är utvilade. Vilken fest det blev! Vänsterpartiets seminarier i Pride House var välbesökta, tältet var fint och vår del i paraden var en folkfest. Vänsterpartiets deltagande under Pridefestivalen hade temat 40 år av kamp för regnbågsfamiljer och det genomsyrade såväl de seminarier som vi anordnade till vårt deltagande inne i Pride Park. I Vänsterpartiets tält kunde man delta i Ung Vänsters tipspromenad där frågorna behandlade viktiga årtal i HBTQ-historien samt titta på en utställning med viktiga händelser i HBTQ-kampen och hur Vänsterpartiet på olika sätt kämpat för HBTQ-personers rättigheter i hela 40 år.

970826_409513062490496_49838696_nHöjdpunkten för veckan var naturligtvis Prideparaden. Vänsterpartiet inledde festligheterna med en picknick-frukost med Jonas Sjöstedt i Fatbursparken på Södermalm. Frukosten var välbesökt och många uppskattade partiledarens närvaro, en av få partiledare som gick i paraden, kanske till och med den enda (?). Tillsammans med Josefin Brink, riksdagsledamot från Stockholm och många andra politiker från Stockholms län, ungdomsförbundets ordförande Stefan Lindborg, ledde Jonas Sjöstedt Vänsterpartiets sektion i paraden. Med oss gick också vår alldeles egna blåsorkester med och förgyllde stämningen.

Höjdpunkten för veckan var naturligtvis Prideparaden. Vänsterpartiet inledde festligheterna med en picknick-frukost med Jonas Sjöstedt i Fatbursparken på Södermalm. Frukosten var välbesökt och många uppskattade partiledarens närvaro, en av få partiledare som gick i paraden, kanske till och med den enda (?). Tillsammans med Josefin Brink, riksdagsledamot från Stockholm och många andra politiker från Stockholms län, ungdomsförbundets ordförande Stefan Lindborg, ledde Jonas Sjöstedt Vänsterpartiets sektion i paraden. Med oss gick också vår alldeles egna blåsorkester med och förgyllde stämningen.

Paraden, som var sen och gjorde att vår sektion fick vänta i nästan 90 minuter innan avmarsch, var lång och rutten var ny. Cirka 60 000 gick med i paraden och stämningen var fantastisk. Paradenvar en manifestation över hur långt vi kommit i vår kamp, men också en påminnelse om att det ännu finns frågor kvar att driva för HBTQ-rörelsen, fortfarande människor som förtrycks och diskrimineras på grund av sin sexuella läggning och att Vänsterparitets 40 år av kamp för HBTQ-personers rättigheter kommer bli många fler.

Nu ligger lite bilder från paraden uppe på Vänsterpartiet Storstockholms sida på Facebook, ta en titt där, njut och minns.

Vi ses igen nästa år! Happy Pride!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk