Event

Vänsterpartiet & Ung Vänster på Stockholm Pride 2013

Juli månad går mot sitt slut och nu med augustis intåg så kommer sommaren höjdpunkt för HBTQ-personer runt om i hela Sverige: Stockholm Pride. Naturligtvis finns Vänsterpartiet och Ung Vänster på plats under hela veckan. Nedan följer information om vad som händer varje dag under Pride-veckan.  OBS! Kan komma att ändras under veckan.

TISDAG 30 juli

”Att driva HBTQ-frågor i Riksdagen – skillnader och likheter mellan då och nu” 

Lokal: Studio 3 (Kulturhuset
Dag: Tisdag 30/7-13
Tid: 12.00-12.45

Medverkande: 
• Jörn Svensson (F.d. riksdagsledamot Vänsterpartiet)
• Hans Linde (Riksdagsledamot Vänsterpartiet)
• Barbro Westerholm (riksdagsledamot Folkpartiet)
• Mona Sahlin (f.d. partiledare Socialdemokraterna)
• Samtalsledare: Moa Svan (programledare & komiker)

Arrangör: Vänsterpartiet och HBTQ-Vänstern
Klicka här för att komma till Facebook-eventet.

”Hur gör vi Stockholm till en bättre stad för HBTQ-personer?”

Lokal: Ekoteket (Kulturhuset
Dag: Tisdag 30/7-13
Tid: 14:00-14.45

Medverkande: 
• Håkan Jörnehed (Landstingsråd Stockholm)
• Karin Rågsjö (vice gruppledare Stockholm stadshus)
• Julle Bergenholtz (Vice Ordförande RFSL Stockholm)
• Samtalsledare: Tobias Johansson (HBTQ-Vänstern)

Arrangör: Vänsterpartiet i Stockholm stadshus, HBTQ-Vänstern
Klicka här för att komma till Facebook-eventet.

”Panelsamtal om HBT-flyktingars situation i Sverige” 

Lokal: Café String, Nytorgsgatan 8 (T) Medborgarplatsen
Dag: Tisdag 30 juli
Tid: 18.00

Ung Vänster Storstockholm bjuder in till panelsamtal om HBT-flyktingars situation i Sverige på Café String i samband med Stockholm Pride.

Idag får personer som blivit förföljda i sitt hemland på grund av sin sexualitet eller könstillhörighet avslag på sina asylsökningar i Sverige. Många skickas tillbaka till sina hemland med motiveringen att det går att dölja sin sexuella läggning och på så sätt undgå döden.

Hur ser situationen ut för HBT-flyktingar i Sverige? Hur kan vi förändra vardagen för dem? I ett samtal med personer från olika organisationer som arbetar med HBT- och/eller flyktingfrågor hoppas vi få olika perspektiv på de och andra frågor.

Medverkande:
• Magdalena Streijffert (Flyktingbloggen)
• Ella Coogan (Ung Vänster)
• Aino Gröndahl (Jurist för RFSL)
• Anita Dorazio (Fristadsfonden)
• Samtalsledare: Karina Bråth (Ung Vänster Storstockholm)

Arrangör: Ung Vänster
Klicka här för att komma till Facebook-eventet.

ONSDAG 31 juli

pridetältetPride Park (Östermalms IP) 
kl 14.00: Parken öppnar och Vänsterpartiet har ett tält där.

Pride Park (Östermalms IP) 
kl 14.00: Parken öppnar och Vänsterpartiet har ett tält där.

18.00–18.30 Politisk talkshow med funkisaktivisten Veronica Kallander
Vänsterpartiet och HBTQ-Vänsterns tält
Veronica Kallander sitter i Vänsterpartiets partistyrelse och är en funkisaktivist som länge kämpat för rättigheter och tillgänglighet för funkis-personer. En talkshow där politiska och personliga frågor varvas. Du är också välkommen att ställa frågor.

Arr: Vänsterpartiet & HBTQ-Vänstern | Plats: Vänsterpartiet och HBTQ-Vänsterns tält.

18.30–19.00 Politisk talkshow med riksdagsledamoten Hans Linde

Vänsterpartiet och HBTQ-Vänsterns tält
Vänsterpartiets politiska talkshow “Här är ditt liv” med riksdagsledamot Hans Linde. Hans är HBT-politisk och utrikespolitisk talesperson för Vänsterpartiet. En talkshow där politiska och personliga frågor varvas. Du är också välkommen att ställa frågor. 

Arr: Vänsterpartiet & HBTQ-Vänstern | Plats: Vänsterpartiet och HBTQ-Vänsterns tält.

TORSDAG 1 augusti

”Från Stonewalluppror till lobbyarbete – Så når vi våra mål!”

Lokal: Ekoteket (Kulturhuset
Dag: Torsdag 1/8-13
Tid: 15.00-15.45

Medverkande:
• Hans Linde (Riksdagsledamot Vänsterpartiet)
• Jon Woss (Chefredaktör QX)
• Kerstin Burman (Jurist)
• Ulrika Westerlund (Ordförande RFSL)
• Åsa Hagelstedt (Samtalsledare)

Arrangör: Vänsterpartiet och HBTQ-Vänstern
Klicka här för att komma till Facebook-eventet.

pridetältet2Pride Park (Östermalms IP) 

Pride Park (Östermalms IP) 

16.30 Politisk talkshow med Kerstin Burman, jurist som jobbar med HBTQ-frågor
Politikerscenen
Kerstin Burman är jurist och engagerar sig för RFSL och de transsexuellas rättigheter på volontärbasis. Ett antal personer som genomgått könskorrigering har nu krävt skadestånd av staten. Kerstin är den jurist som leder rättsprocessen. Kerstin har också jobbat med HBTQ-frågor som namnfrågan, mot tvångssteriliseringar och diskriminering mot transpersoner, samt tillgången till assisterad befruktning för samkönade par inom Stockholms läns landsting. En talkshow där politiska och personliga frågor varvas. Du är också välkommen att ställa frågor.

Arr: Vänsterpartiet & HBTQ-Vänstern | Plats: Politikerscenen

17.00 Politisk talkshow Rossana Dinamarca, feministisk och skolpolitisk talesperson för Vänsterpartiet
Politikerscenen
Rossana Dinamarca är riksdagsledamot samt feministisk och skolpolitisk talesperson för Vänsterpartiet. Detta samtal kommer både att beröra HBTQ-personer situation i skolan och feminism. Som vanligt är vår talkshow en blandning av politiska och personliga frågor. Du är också välkommen att ställa frågor.

Arr: Vänsterpartiet & HBTQ-Vänstern | Plats: Politikerscenen

18.00 Prata politik med Vänsterpartiets landstingsråd Håkan Jörnehed
Vänsterpartiet och HBTQ-Vänsterns tält
Vänsterpartisten Håkan Jörnehed är landstingsråd i Stockholm Län. Kom till V-tältet och ät godis samt ställ dina frågor till Håkan. Håkan arbetar bl.a. med hälso- och sjukvård, närsjukvård, personalfrågor, handikappfrågor mm. Kom till Vänsterpartiets tält och diskutera!

Arr: Vänsterpartiet & HBTQ-Vänstern | Plats: Vänsterpartiet och HBTQ-Vänsterns tält.

”Kvinnokroppen som vara – panelsamtal om prostitution, surrogatmödraskap och skeva skönhetsideal”

Lokal: Café String, Nytorgsgatan 8 (T) Medborgarplatsen
Dag: Torsdag 1 augusti
Tid: 18.00

Ung Vänster Storstockholm bjuder in till panelsamtal om prostitution, surrogatmödraskap, skeva skönhetsideal och andra ämnen som berör kvinnokroppen som vara på Café String. Johanna Granbom, distriktsordförande för Ung Vänster Storstockholm kommer diskutera dessa ämnen med Joar Forsell, distriktsordförande för Liberala ungdomsförbundet. Det är mycket som skiljer förbunden åt om man tittar på deras feministiska politik. LUF anser till exempel att prostitution ”under rätt förutsättningar” inte bör vara någonting negativt medan Ung Vänster menar att prostitution är ”en av de mest allvarliga formerna av våld mot kvinnor” och även vill förbjuda sexköp utomlands.

Välkommen till en kväll på Café String med feminism som tema, ta chansen att fråga ut de båda distriktsordföranden och lär dig mer.

Medverkande:
• Johanna Granbom (Ung Vänster Storstockholm)
• Joar Forsell (Liberala ungdomsförbundet)
Arrangör: Ung Vänster

Klicka här för att komma till Facebook-eventet.

 

FREDAG 2 augusti

Pride House(Kulturhuset) TAKET
15.00 – Feministiskt självförsvar (Ung Vänster)
Feministiskt självförsvar går ut på att lära sig att sätta värde på sig själv. Det handlar om känna sig bekväm med att ta den plats vi har rätt till. Att lära sig att försvara sig, mentalt och verbalt – och med våld om det skulle behövas. Att ta tillbaka rätten över sin kropp och att vända tänkandet i en hotfull situation. Alla tjejer/kvinnor/brudar/damer är välkomna!
Instruktör: Amanda Möllenhoff

Pride Park (Östermalms IP)

17:00–17:30 Politisk talkshow med Lars OhlyPolitikerscenen Vänsterpartiets f.d. partiledare och nuvarande kulturpolitiske talesperson Lars Ohly gästar Vänsterpartiets politiska talkshow ”Här är ditt liv”. En talkshow där politiska och personliga frågor varvas. Du är också välkommen att ställa frågor. Arr: Vänsterpartiet & HBTQ-Vänstern | Plats: Politikerscenen

17:00–19:00 Prata politik med Stefan Lindborg, ordförande för Ung VänsterVänsterpartiet och HBTQ-Vänsterns tält Kom till Vänsterpartiets tält och diskutera HBTQ-politik, världsläget eller vad som helst med Ung Vänsters ordförande Stefan Lindborg. Arr: Vänsterpartiet & HBTQ-Vänstern | Plats: Vänsterpartiet och HBTQ-Vänsterns tält

17:30–18:00 Politisk talkshow med Hans LindePolitikerscenen Vänsterpartiets politiska talkshow ”Här är ditt liv” med riksdagsledamot Hans Linde. Hans är HBT-politisk och utrikespolitisk talesperson samt gruppledare för Vänsterpartiet i riksdagen. En talkshow där politiska och personliga frågor varvas. Du är också välkommen att ställa frågor. Arr: Vänsterpartiet & HBTQ-Vänstern | Plats: Politikerscenen

Pridemingel med HBTQ-vänstern”

Lokal: Kafé Marx, Kungsgatan 84, StockholmDag: Fredagen 2 augustiTid: 16.00 – 20.00

Fredagen den 2 augusti är just du välkommen på mingel med Hbtq-Vänstern. Det blir ett tillfälle för oss Vänsterpartister att ses under Prideveckan i Stockholm. Vi bjuder på musik, snacks, alkoholfritt bubbel och trevligt sällskap. (Vin och öl kommer att finnas att köpa i baren.)

Detta är en sluten tillställning och föranmälan krävs. Anmäl dig genom att tacka ja till eventet på Facebook (som du hittar här), skicka ett mail till [email protected] eller skicka ett sms till 073-362 59 01.

Välkomna!

 

LÖRDAG 3 augusti

Paradfrukost med Jonas Sjöstedt och Vänsterpartiet”

Plats: Bofills båge / Fatbursparken (den lilla park som finns mellan Södra station och medborgarplatsen)Dag: Lördag 3 augustiTid: 10.30 (Paraden avgår kl. 13.00)

Innan paraden så bjuder vi in alla Vänsterpartister och sympatisörer till paradfrukost. Vi bjuder på frukost och vår partiledare Jonas Sjöstedt kommer att närvara. Anmäl dig gärna här på Facebook-eventet så vi vet hur mycket som ska inhandlas.

Frukosten börjar kl 10:30 i Bofills båge/Fatbursparken (den lilla park som finns mellan Södra Station och medborgarplatsen). Vi sätter upp röda fanor så att ni hittar oss) och vi håller på fram tills dess att vi ska ställa upp oss inför paraden. Paraden avgår från Medborgarplatsen kl 13:00 och de första ekipagen beräknas anlända Pride Park på Östermalms IP kl 15:00-16:00. Vi går under parollen ”För stjärnfamiljen” och årets färgtema är rosa och glitter.

Vi kommer även i år att ha en musikbil. Likaså kommer Vänsterpartiet Storstockholms blåsorkester att delta med en priderepertoar i vår sektion. Har du frågor som rör Vänsterpartiets deltagande under Stockholm Pride ska du kontakta [email protected]

Arrangör: Vänsterpartiet Storstockholms HBTQ-utskott

Pride Park (Östermalms IP)

15:30–16:30 Politisk talkshow med Jonas SjöstedtVänsterpartiet och HBTQ-Vänsterns tält Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt gästar vår politiska talkshow ”Här är ditt liv”. En talkshow där politiska och personliga frågor varvas. Du är också välkommen att ställa dina frågor. Arr: Vänsterpartiet & HBTQ-Vänstern | Plats: Vänsterpartiet och HBTQ-Vänsterns tält

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk