Event

Besök Feministiskt Forum på lördag den 11 maj!

lisadalenius-feministisktforum-logga2

Lördagen den 11:e maj mellan 10.00 och 17.00 är det äntligen dags för årets största och mest efterlängtade feministiska händelse! Feministiskt Forum arrangeras för åttonde gången på ABF-huset i Stockholm!

Årets paroll är ”Feminism – så funkar det!” med fokus på praktisk feminism. Vi vet nämligen att många feminister driver igenom politiska frågor i kommuner och landsting, uträttar underverk inom olika föreningar (idrott, kultur mm) och gör skillnad inom kvinnojoursrörelsen osv.
Vi vill lyfta fram alla fantastiska positiva exempel av vardagsfeminism!

 

 

 

☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿

Vänsterpartiet Storstockholm är naturligtvis på plats och arrangerar ett seminarium om utbildningspolitiska utopier (klicka här för att komma till Facebook-eventet).

Skolan är inte en isolerad plats utan präglas precis som resten av samhället av sexism, könsstereotypa föreställningar och orättvisor baserat på kön. Det gäller i förskolan såväl som i grundskolan, gymnasiet och i högre utbildning. på vilka sätt påverkar det elevernas vardag, och vilka konkreta lösningar på problemen finns idag? Vilka strategier kan vi använda för att göra skolan mer jämställd och jämlik i framtiden?

Kom till Per Albin-salen på ABF-huset i Stockholm den 11 maj mellan 12.45-14.00 och lyssna på och ställ frågor till den grymma panelen som ska diskutera hur skolan kan bli jämställd och vilka strategier som finns redan nu för att komma en bit på vägen!

Medverkande: Rossana Dinamarca, riksdagsledamot och feministisk talesperson (V), Mimmi Garpebring, förbundsordförande för Sveriges elevråd – SVEA och Torbjörn Messing, utbildningskoordinator på Sveriges kommuner och landsting (SKL) och tidigare medlem i Delegationen för jämställdhet i skolan (DEJA). Moderator: Barbro Sörman, lärare och ledamot av (V) Storstockholms distriktsstyrelse.

☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿☿

 

 

För varje år har forumet växt sig lite större med fler besökare och fler organisationer och privatpersoner som medverkat. Årets forum består av över 40 programpunkter och bjuder på många spännande seminarier, viktiga workshops och massa fina feminister som vi älskar! Efter en dag fylld med feministiska diskussioner, debatter och kunskapsutbyten blir det efterfest på Färgfabriken där vi bjuder bl.a. på DJ:s som Scary Mary och Langhoran, Elin Grelsson Almestad, Innandömet, Könsförrädare och Allting på!, brandtal av Sissela Nordling Blanco, Nachla Vargas Alaeb och Milischia Resai samt poesi med Jenny Wrangborg och förstås mycket, mycket mer!

Bland de medverkande under årets forum hittar ni namn som:
Margareta Winberg (ordförande för UN Women), Maud Eduards (proffessor i statsvetenskap), Anna­Klara Bratt (chefredaktör Feministiskt perspektiv), Lisa Bjurwald (journalist), Lo Kauppi ­ (skådespelare & dramatiker), Mikael Almén (program för hållbar jämställdhet, SKL), Sissela Nordling Blanco (talesperson för F!), Hanna Hellquist (journalist & programledare), Maria Sveland (författare och journalist), Lina Ben Mhenni (Tunisisk Nätaktivist och bloggare), Tiffany Kronlöf (artist), Rossana Dinamarca (riksdagsledamot och feministisk talesperson Vänsterpartiet), Azra Shad (grundare av fackliga organisationen Women Workers Helpline i Pakistan), Johanna Langhorst (författare och journalist), Sonja Schwarzenberger (journalist, programledare och producent), Gertrud Åström (ordförande, Sveriges Kvinnolobby), Louise Waldén (en av grundarna till Grupp 8), Moa Svan (komiker och programledare), Bianca Kronlöf (skådespelare), Mara Klein Clarke (aborträttsaktivist och grundare av Abortion Support Network) och många fler.

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA PROGRAMMET och HÄR FÖR ATT KOMMA TILL FACEBOOK-EVENTET.

Har du frågor om forumet så når du ledningsgruppen på epost: [email protected] eller via hemsidan: http://femiforum.wordpress.com/

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk