Nyheter

– Det är 2013 nu, sluta skylla alla problem på invandrare!

I dagarna har flera medier rapporterat om hur bostadsbristen slår mot personer som beviljats uppehållstillstånd – istället för eget boende blir de fast hos Migrationsverket. Flera nätrasister, däribland Sverigedemokraternas Kent Ekeroth, tar som vanligt tillfället i akt och skyller även detta problem på invandringen. Men skulden för en misslyckad bostadspolitik kan varken läggas på de invandrare, studenter eller andra som har svårt att hitta en bostad. Det är de politiker som vägrar se till att få igång bostadsbyggandet som är skyldiga.

– Rasisterna skapar återigen en konflikt där det inte finns någon konflikt. Valet står inte mellan att bygga bostäder för svenska studenter eller bostäder för flyktingar. Valet står mellan en fortsatt passiv bostadspolitik med alliansen eller en aktiv bostadspolitik för att öka byggandet av hyresrätter med rimliga hyror, säger Seluah Alsaati, ordförande Vänsterpartiet Storstockholm.

Vänsterpartiet Storstockholm har flera förslag för att få igång bostadsbyggandet, bland annat genom att uppdra åt kommunernas allmännyttiga bostadsbolag att bygga mer.

– Bostadsbyggandet kommer inte att öka bara för att vi stänger portarna till Sverige. Jag hoppas att 2013 blir det år då vi slutar skylla alla problem på invandringen och får en debatt om politiken istället, avslutar Seluah Alsaati.

  1. Kalle Larsson skriver:

    Bra sagt! Tack för ert arbete mot rasism och för en mänsklig flyktingpolitik!

Skriv en kommentar