artikel

Vänsterpartiets förslag: Fler kvinnliga gatunamn

Gatubilden i flera stockholmskommuner domineras av manliga gatunamn. Det visar en ny rapport från Vänsterpartiet Storstockholm, där könsstatistik över gatunamnen i Botkyrka, Huddinge, Upplands Bro och Värmdö sammanställts. Vänsterpartiet i dessa kommuner lägger nu förslag om att lyfta jämställdhetsperspektivet vid namngivning av nya gator.

 

– Även vi kvinnor borde få synas i det offentliga rummet. Vänsterpartiet vill skapa mer jämställda stadsmiljöer genom att nämna gator efter kvinnor som gjort avtryck i historien, säger Seluah Alsaati, ordförande för Vänsterpartiet Storstockholm.

 

Sammanställningen i rapporten visar följande: Botkyrka: 96 procent manliga och 4 procent kvinnliga namn; Huddinge 78 procent manliga och 22 procent kvinnliga namn; Upplands Bro 82 procent manliga och 18 procent kvinnliga namn, Värmdö 76 procent manliga och 24 procent kvinnliga namn.

 

 

Seluah Alsaati
Ordförande Vänsterpartiet Storstockholm
[email protected], 076-236 99 87

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk