artikel

Dags att bygga nytt

Det får vara slut med dåliga bortförklaringar – det går att bygga bostäder med hyror som vanliga stockholmare har råd att betala. Men då krävs det en bostadspolitik där nya hyresrätter prioriteras framför dyra bostadsrätter och radhus. Som sänker kostnaderna för att bygga nytt och klimatsmart. Och som ser till att de kommunala bostadsbolagen får som uttalad uppgift att bygga hyresrätter med rimliga hyror.

Det är Vänsterpartiets bostadspolitik.

Ska vi göra någonting åt bostadsbristen i Stockholms län så måste bostadsbyggandet fördubblas. Idag är det allt för många som betalar ockerhyror för andrahandslägenheter, motvilligt bor hemma hos mamma eller inte ens kan börja plugga i Stockholm eftersom de inte hittar någon bostad. Med en annan bostadspolitik hade de kunnat ha ett förstahandskontrakt nu. Det är helt enkelt dags att bygga. Både mer, klimatsmart och för oss med lite tunnare plånböcker.

Vänsterpartiet vill:

  • Fördubbla bostadsbyggandet i Stockholms län
  • Bygga hyresrätter med rimliga hyror
  • Bygga klimatsmart

Ladda ner:

Rapport (V) Storstockholm – Dags att bygga nytt
Affisch A3
Flygblad 4xA6
Kampanjtips
Lathunden för bostadspolitiker
Rapport – Bostadspolitik eller bostadsbutik?
Kampanjfaktahäfte

Kopiera länk