Event

1 maj: La Mano

LO distriktet i Stockholm arrangerar som vanligt en manifestation vid La Mano (Katarinavägen 15, T-Slussen) och Vänsterpartiet Jonas Sjöstedt kommer att tala även där precis som flera andra. Manifestationen genomförs till minne av de frivilliga som åkte till Spanien under inbördeskriget för att försvara demokratin och bekämpa fascismen.

Program vid La Mano
09.30  Mötet öppnas – K-G Westlund, LO-distriktet
09.35  Vänsterns blåsorkester
09.45  LO-distriktet – Bengt Sandberg
09.50  Stockholms Arbetarekommun – Maj-Britt Theorin
09.55  Vänsterpartiet – Jonas Sjöstedt
10.00  Sånggruppen Extra Salt
10.05  Ung Vänster – Nora Linnros
10.10  Sånggruppen Extra Salt
10.15  SAC Syndikalisterna
10.20  Monica Nielsen sjunger Svarta tupp, gitarr Tim Nielsen
10.25  SKP – Kjell Bygdén
10.30  SSU – Amne Ali
10.35  Avslutning Extra salt – Internationalen

Välkomna!

 1. […] På morgonen träffas vi vid La Mano (Katarinavägen 15, T-Slussen) kl 09.30 och minns de Spanienfrivilligas kamp för demokrati och mot fascismen. Många svenskar deltog och flera stupade i Spanien. Detta minns vi tillsammans med den breda svenska arbetarrörelsen. Jonas Sjöstedt talar för Vänsterpartiet (kl 9.55) och Nora Linnros för Ung Vänster (kl 10.05). Hela programmet hittar du i kalendariet här. […]

  • Victor Criado skriver:

   Hej,
   Mitt namn är Victor Criado, kommer från baskien, i norra spanien. Jag flyttade hit för 8 år sedan och sen dess har jag varit varje år vid La Mano under 1 maj. Detta pga min morfar och farmor blev sjkuten av fascister i 1.936 och i mitt land fanns inga plats för att påminna dem. Och samtidigt visa tacksamhet för alla svenskar som deltog vid vår sida mot fascister. Jag är medlem av en organisation i Spanien, som försöker behålla minnen av alla som begravs vid vägarna ((som mina släktingar). Min svenska är inte perfekt men jag funderar varje år på att göra en tal inför alla som kommer dit. Jag är skådespelare och nuförtiden arbetar jag på Unga Klara.
   Med tacksamhet.

   Victor Criado

 2. […] På morgonen träffas vi vid La Mano (Katarinavägen 15, T-Slussen) kl 09.30 och minns de Spanienfrivilligas kamp för demokrati och mot fascismen. Många svenskar deltog och flera stupade i Spanien. Detta minns vi tillsammans med den breda svenska arbetarrörelsen. Jonas Sjöstedt talar för Vänsterpartiet (kl 9.55) och Nora Linnros för Ung Vänster (kl 10.05). Hela programmet hittar du i kalendariet här. […]

 3. […] På morgonen träffas vi vid La Mano (Katarinavägen 15, T-Slussen) kl 09.30 och minns de Spanienfrivilligas kamp för demokrati och mot fascismen. Många svenskar deltog och flera stupade i Spanien. Detta minns vi tillsammans med den breda svenska arbetarrörelsen. Jonas Sjöstedt talar för Vänsterpartiet (kl 9.55) och Nora Linnros för Ung Vänster (kl 10.05). Hela programmet hittar du i kalendariet här. […]

 4. […] På morgonen träffas vi vid La Mano (Katarinavägen 15, T-Slussen) kl 09.30 och minns de Spanienfrivilligas kamp för demokrati och mot fascismen. Många svenskar deltog och flera stupade i Spanien. Detta minns vi tillsammans med den breda svenska arbetarrörelsen. Jonas Sjöstedt talar för Vänsterpartiet (kl 9.55) och Nora Linnros för Ung Vänster (kl 10.05). Hela programmet hittar du i kalendariet här. […]

Skriv en kommentar