Event

Till minnet av Fadime Sahindal

Varken hora eller kuvad anordnar i samarbete med ABF Stockholm ett paneldebatt till minne av tioårsdagen av det tragiska hedersordet på Fadime Sahindal. Paneldiskussion med frågeställningen: När skall invandrarungdomar ha samma rättigheter som svenska ungdomar?

I panelen: Jasenko Selimovic, statssekreterare (FP), Amelie Von Zweigbergk, statssekreterare, Angela Beausang, ROKS, Mikael Damberg, riksdagsledamot (S) och ordförande i Fadimes minnesfond, Amineh Kakabaveh, ordf. i föreningen Varken hora eller kuvad och riksdagsledamot (V), Gertrud Åström, ordf. i  Sveriges Kvinnolobby. Samtalsledare: Arne Ruth, journalist och författare, fd. chefredaktör DN

Amad Eskandari, översättare av Unni Wikans bok om Fadime och Nicklas Kelemen, RB. Stockholm ”hedersgrupp” och styrelseledamot i VHEK, börjar en film av Fadime och hennes kamp för utsatta flickor.

Torsdag 26 januari kl 18.00, ABF-huset, Sveavägen 41 • Fri entré

Skriv en kommentar