Event

Studiecirkel: Marx i helhetsperspektiv

Kursbok: Karl Marx, texter i urval Red. Sven-Eric Liedman Ordfront 2003

Boken består av ett urval av Marx’s texter som följer hans utveckling från ungdomens brev genom de tidiga filosofiska skrifterna till de sista stora ekonomiska arbetena. Utifrån Marx’s samlade vetenskapliga verk ringar vi in den röda tråden i hans tänkande, diskuterar de viktigaste begreppen, och sätter hans egna ord i relation till de olika ”marxismer” som utvecklats efter hans död.

I samband med diskussioner om aktuella samhällsproblem  undersöker vi hur den marxistiska traditionens metoder och analysverktyg kan användas för att begripliggöra dagens verklighet – som ett första nödvändigt steg för att kunna förändra den.

Studieledare: Werner Schmidt, Professor i historia, Södertörns högskola

Boken finns att köpa vid första studietillfället till reducerat pris. OBS ! endast kontanter.

Kursstart: Onsdag 15 februari kl. 18.00, 10 ggr.  Kafé Marx, Kungsgatan 84.

Anmälan till: [email protected]  eller 654 13 10 .

För frågor om boken eller annat: [email protected] eller 073 569 97 16.

Arrangör:   Vänsterpartiet Storstockholms studieutskott

Kopiera länk