artikel

Vem ska hjälpa mormor i Sundbyberg?

Trots den senaste tiden uppmärksammhet kring missförhållanden inom den privatiserade äldreomsorgen valde de styrande i Sundbyberg i veckan att lägga ut ytterligare ett äldreboende på entreprenad. Det är Ekbackens hus H som nu ska upphandlas. Vilket riskkapitalbolag ska få chansen?

– Med anledning av de missförhållanden som uppdagats inom Carema och andra äldreomsorgsverksamheter så stoppar Stockholms Stad idag all central upphandling av äldreomsorg. De gör detta i avvaktan på ny lagstiftning samt för att kunna gå igenom hur gjorda upphandlingar har genomförts. Jag yrkar att Sundbybergs Stad gör detsamma, skriver Bert Jagerby, Vänsterpartiet oppositionsråd i Sundbyberg, i ett ledamotsinitiativ i Kommunstyrelsen den 14 november.

Vänsterpartiet kräver att upphandlingen, liksom införandet av LOV (Lagen om valfrihetssystem) i Sundbyberg stoppas tillsvidare.  Beslut i frågan ska fattas av Kommunfullmäktige den 28 november och fram till dess så ska Vänsterpartiet göra sitt bästa för att stoppa privatiseringarna.

– Vänsterpartiet har länge drivit kravet om att skola, barnomsorg och äldreomsorg ska drivas av kommunerna. Den här typen av verksamhet lämpar sig inte för konkurrensutsättning. Att de privata aktörerna genom fiffiga bolagskonstruktioner kan plocka ut stora vinster i skatteparadis är förfärligt skriver Bert Jagerby vidare.

 

 

Läs hela ledamotsinitiativet

Ladda ner V Sundbybergs flygblad

Dela den här sidan:

Kopiera länk