Event

En offensiv välfärdspolitik för 2010-talet – hur ser den ut?

Ett halvdagsseminarium om hur välfärden kan utvecklas inom ramen för det gemensamma, hur välfärdsreformerna kan finansieras och hur man kan vinna opinion för en mer offensiv välfärdspolitik.
Under lång tid har välfärden och trygghetssystemen för många människor urholkats genom besparingar, privatiseringar, hårdare regelverk etc. Parallellt med ökat ekonomiskt välstånd och skattesänkningar, får vi veta att vi inte längre råd med välfärden. Att vi måste betala mer ur egen ficka, trots att det i stor utsträckning handlar om politiska val. Välfärden ses som en kostnad snarare än som en investering. Men vad händer om vi tar tillbaka initiativet och ser människors utbildning, hälsa och trygghet som just investeringar, både i individer och i vårt framtida samhälle? Hur ser en sådan vision ut? Hur kan vi ta tillbaka demokratin, medborgarinflytandet och allas lika rätt i välfärden, och hur ser vi till att få råd med den?
Datum: lördagen den 29 oktober kl. 12-16
Lokal: ABF Stockholm, sveavägen 41, Katasalen
Medverkande:
Daniel Ankarloo, lektor i Socialt arbete vid Malmö Högskola; Johan Ehrenberg, tidningen ETC; Emma Lennartsson, Utredningschef Kommunalarbetareförbundet; Josefin Brink, riksdagsledamot Vänsterpartiet m fl, samt representanter för kommuner och landsting som delar med sig av sina framgångssagor. Moderator: Camilla Salomonsson, Gemensam Välfärd.
Ingen anmälan eller avgift.
Arrangör: Nätverket för Gemensam Välfärd i Stockholm
För mer information, kontakta Martin Villner, [email protected] eller Camilla Salomonsson, [email protected].

Dela den här sidan:

Kopiera länk