Okategoriserade

Björn – vår ny infosekreterare

Välkommen Björn! Hur känns det att börja jobba hos på Stockholmsdistriktet?

– Lite lagom nervöst, väldigt utmanande och fruktansvärt viktigt, säger Björn Öberg, snart 32 år, som 1 september börjar som ny informationssekreterare hos Vänsterpartiet Storstockholm. Ska vi få någon ordning på det här landet igen så känns det ju som att Stockholm måste vinnas. Jag tror och hoppas att jag kan bidra till det. Sedan ska det såklart bli kul och trevligt att träffa er alla under hösten.

Björn bor idag i Gävle, han växte också upp i närheten, i Järbo utanför Sandviken. Idag arbetar han som lokförare och tågvärd på Tågkompainiet i Gävle. Vid sidan av sitt arbetet är han ”såklart aktiv i Vänsterpartiet”. De senaste fyra åren har han varit ordförande för Gävlevänstern och sitter också i kommunfullmäktige sedan valet 2006.

När han får tid över försöker han syssla med trumspelande och fotboll. Tyvärr har han inte kunnat ”gett dem den tid de förtjänar”.

Vad fick dig att gå med i Vänsterpartiet?

– Det är lättare att svar på varför jag gick med i Ung Vänster en gång i tiden. Det var för att det startades upp en klubb i Gävle där jag kände några och tyckte att de gjorde ett fantastiskt jobb för att stoppa utvisningarna av två barn till Chile. Det var 1998, jag hade tagit studenten och kände att jag hade tid att engagera mej på riktigt och inte bara gå runt och vara lite vänster i största allmänhet. Att jag sedan gick med i partiet föll sig naturligt och jag kände att jag hade något att bidra med.

Björn börjar jobbet 1 september och kommer överta de tidigare uppgifterna som den tidigare informationssekreteraren Petter Evertsén hade. Petter slutar för att han ska ut och resa och frilansa som grafisk formgivare.

Skriv en kommentar