Event

Rasismen i vår vardagen

Kom och lyssna på artisten/rapparen Ismail Issakalli när han berättar om en kväll som började med en stillsam middag med vänner och slutade hos polisen efter att först blivit omotiverat ’omhändertagen’ av väktare i tunnelbanan när han stod och väntade på att åka hem. Den fråga man ställer sig är: hade en person med blont hår och blåa ögon (s k svenskt utseende) blivit behandlad på samma sätt?

Det finns många exempel på hur vardagsrasismen legimiteras av SD:s inträde i riksdagen. Vi ska prata om det tors 12 maj. Se detta som en naturlig fortsättning på Aktivistnätverkets intressanta kväll 9 feb.

Te/kaffe och något tilltugg serveras. (Dock ej våfflor)

12 maj, kl 18.30-21.00, Kafé Marx, Kungsgatan 84. T Rådhuset.

Varmt välkomna!

Antirasistutskottet

Arrangör:  Vänsterpartiet Storstockholms antirasistutskott

Dela den här sidan:

Kopiera länk