Event

Tears of Gaza

Öppen visning arrangerad av Palestinagruppen med samtal efter filmen.

GAZAS TÅRAR – TEARS OF GAZA, dokumentärfilmen som inte kommer att sändas i svensk TV eller visas på de stora biografkedjorna. Filmen om en verklighet som av beslutsfattarna anses vara så hemsk att de inte tror att publiken vill se den, ”marknaden” tror inte att den är kommersiellt gångbar.  Men när ”Gazas tårar” visades på Göteborgs filmfestival blev den favoritfilmen för de 130 000 besökarna. Filmen utdelades publikspriset och slog därmed ut ”Black Swan” och ”Hereafter” med Clinton Eastwood.

Den norska regissören Vibeke Løkkeberg blev djupt tagen av ett reportage om en liten pojke i Gaza som förlorade sin familj vid Israels senaste attack vintern 2008-2009. Hon beslöt sig för att till vilket pris som helst göra en film om barnens liv under och efter attacken. Eftersom hon inte tilläts resa in, Kontaktade hon lokala tv-team och privatpersoner som tillhandahöll ett omfattande arkivmaterial från själva attacken. Vissa bilder är nästan outhärdliga, känsliga tittare varnas. Efter Løkkebergs instruktioner gjordes nya intervjuer med några av Gazas barn. Resultatet är en mycket effektiv antikrigsfilm där hoppet ligger hos barnen. Trots allt de har gått igenom tänker de inte likt många vuxna i första hand på hämnd, utan önskar sig en framtid som läkare eller advokater.

Program:

13.00 Mingel i foajen
13:15 Filmstart
14:45 Samtal

Pris: 90kr

Läs mer på Bio Rios hemsida.

Kopiera länk