Event

Första maj: Allas rätt till välfärd

Årets 1 maj är späckat av spännande talare och bra musik, som Josefin Brink, Dror Feiler, Rebecca och Fiona och Marit Bergman. Facklig talare blir Jenny Bengtsson från Hotell och Restaurang, från Ung Vänster kommer Tove Liljeholm och från VSF Elin Melander. Åsa Hagelstedt är vår konferencier i Kungsträdgården.

På Medborgarplatsen talar Håkan Jörnehed och Ann-Margarethe Livh från Vänsterpartiet, Johanna Granbom från Ung Vänster och Sandra Lindqvist från VSF. Boris and the Jeltsins spelar.

Dessutom blir det en massa roligheter som loppis, ansiktsmålning och ballongutdelning. Kläderna skickas framförallt till de västsahariska flyktinglägren i Algeriet. Det behövs både sommar- och vinterkläder eftersom nätterna är kalla i öknen. Det är alltid brist på barnkläder så det tas alltid emot extra tacksamt. Allt måste självklart vara helt och rent.

Samling på Medborgarplatsen 12.00 och avmarsch mot Kungsträdgården 13.00. Kom med i Sveriges största 1 majdemonstration!

Glöm inte att börja dagen vid la Mano 9.30, Katarinavägen, där LO arrangerar en manifestation till minne av svenska Spanienfrivilliga i spanska inbördeskriget. John Hörnquist, Vänsterpartiet Storstockholms ordförande, och Carolina Köhler de Castro talar från Ung Vänster.

Observera att det tyvärr inte blir någon första majfest igår, den är inställd. Strand, där Första maj-festen skulle har arrangerats, anordnar en fest ändå för att ”ta en öl efter Valborg och/eller efter 1 maj-tåget”. Festen är gratis och många Vänsterpartister och anda från arbetarrörelsen kommer gå dit. Läs mer på deras evenemang på Facebook.

Skriv en kommentar