Event

Vad händer med våra hyror?

Den 1 januari i år trädde den nya lagen om hyressättning i kraft – en lag som enligt vissa bedömare öppnar upp för kraftigt höjda hyror inte minst i tillväxtområden som Stockholm. Samtidigt ökar nu fallen av chockhöjning av hyror i samband med renoveringar som inte sällan drivs igenom mot hyresgästernas vilja. Detta trots att hyresrätten av alltfler lyfts fram som viktig för stadens utveckling, och den nya lagen som gäller från 1 jan, lyfter fram boendeinflytande som en central komponent. Vart ska de som inte har råd med framtidens hyror ta vägen?

Representanter för Hyresgästföreningen, Nätverket för Hyresgästernas Boendetrygghet och KTH:s institution för bygg- och fastighetsekonomi berättar om den nya lagstiftningen, och vilka hyreshöjningar som hyresgästerna kan förvänta sig. Vittnen och aktiva i renoveringsområden berättar om vad som händer med deras hyror. Därefter hålls en utfrågning av politiker från alliansen och oppositionen om vad de vill göra för att människor ska få ett bra boende till rimlig kostnad.

Medverkande:

  • Pär Svanberg, Förhandlingschef, Hyresgästföreningen
  • Stellan Lundström, Professor i fastighetsekonomi på KTH
  • Ragnar von Malmborg, Nätverket för Hyresgästernas Boendetrygghet
  • Arne Johansson, Nätverket Järvas Framtid
  • Anti Avsan, Riksdagsledamot (M) i civilutskottet
  • Katarina Köhler, Riksdagsledamot (S) i civilutskottet

Facebook

Arr: Nätverket Rädda Hyresrätten, Gemensam Välfärd Stockholm och ABF.

Dela den här sidan:

Kopiera länk