artikel

Kom på Internationella kvinnodagen!

Vad händer på den internationella kvinnodagen 8 mars?

Som vanligt arrangeras det en bra och peppig demonstration från Södermalmstorg, vid Slussen, till Medborgarplatsen, säger Matilda Johansson, som har deltagit i arbetet för Vänsterpartiets räkning. Årets paroll är »Gränslöst systerskap – för feminism mot rasism«. Både före och efter demonstrationen blir det tal och musik.

Vilka är det som arrangerar den?

Det är 8 mars-kommittén i Stockholm, den består av exempelvis S, SSU, V, Ung Vänster, Varken Hora Eller Kuvad, ROKS, MP, Grön Ungdom, Kommittén försvar av Iranska kvinnor, Kvinnors nätverk, Fi, S-kvinnor m fl.

Om du fick en feministisk julklapp, vad skulle den vara?

Om det inte skulle vara för mycket begärt, vilket jag naturligtvis inte tycker, så önskar jag mig åtminstone att det tas några steg framåt för en feministisk revolution. Det skulle kunna vara en individualiserad föräldraförsäkring – något som inte behöver motiveras – och obligatorisk utbildning i sex och samlevnad på lärarutbildningen. En sådan utbildning skulle öka förutsättningarna för en bättre och mer professionell sexualundervisning i skolan, vilket förhoppningsvis leder till en förbättrad syn på relationer och sexualitet i samhället.

Dela den här sidan:

Kopiera länk