Event

Stormöte för samordning av protester mot tvångutvisningarna till Irak.

Vid förra stormötet 14 februari kom ett antal organisationer och vi påbörjade ett samarbete för att kunna samordna protester mot tvångsutvisningarna. Vi diskuterade olika strategier att använda sig av för att sätta press på regeringen och Billström att stoppa utvisningarna. Tillsammans startade vi nätverket Aktion Mot Tvångsutvisningarna till Irak (AMTI).

Den 16 februari skedde ännu en avvisning till Irak från Landvetter.  Planet lyfte med 39 irakier: 28 från Sverige, 8 från Norge, 1 från Danmark och 2 från Holland. Runtom i Sverige blev det stora protester som fick stort medialt genomslag. I flera städer anordnades stödmanifestationer för de utvisade, och i Stockholm höll AMTI en ljusmanifestation på Sergels torg där cirka 150 personer deltog för att visa sitt stöd för irakierna.

Nya avvisningar planeras, men tillsammans kan vi stoppa dem! Kom på mötet och diskutera hur samarbetet kan utvecklas och olika strategier för att stoppa utvisningarna.

VÄLKOMNA!
Aktion Mot Tvångsutvisningarna till Irak

Dela den här sidan:

Kopiera länk