Event

Biblans hjältar: Bevara folkbiblioteken i Nacka!

I Nacka vill kommunpolitikerna nu upphandla folkbiblioteken och låta privata aktörer gå in och tjäna pengar på biblioteksverksamheten. Denna modell kan komma att sprida sig i Sverige.

Om vi för ett liv kring detta nu så kanske det går att stoppa!

Biblans Hjältar har skapat en plattform för enskilda, grupper, grannskap och organisationer att kunna engagera sig. Nu behövs insatser, nu behövs du och alla andra! Börja med att prata ihop dig om det här med personer du känner – och sätt er sedan i kontakt med varandra via Biblans Hjältar! Eller prata med folk i anslutning till nästa GVS-möte – ABF 16 feb – om att skapa en aktions-/arbetsgrupp för att värna biblioteken mot marknadisering.

Läs mer om Biblioteksfrågan och vad som är på g på: biblanshjaltar.blogspot.com. Exempelvis 12 mars: Debatt i Nacka Forum bibliotek. Författare, politiker och medborgare ger sina synpunkter om upphandlingen av biblioteken i Nacka.

Kontaktperson: Lisa Fors, [email protected]

Dela den här sidan:

Kopiera länk