Event

Ombildningarna – sista slaget om hyresrätten i närförort?

Den borgerliga majoriteten kommer inom kort att fatta beslut om nya direktiv för ombildningarna i Stockholm. Som det ser ut nu kommer man att satsa på att driva på ombildningarna i ytterförort och samtidigt tillåta fler utförsäljningar i populära närfororter. Direktiven innehåller inga förslag för att undvika de vilda-västern-metoder som tidigare använts av ombildningskonsulter m fl.

Medverkande:

Camilla Salomonsson och Elin Gauffin ger en introduktion kring vad vi vet om stadshusmajoritetens planer vad gäller ombildningar för den kommande mandatperioden.

Johan Johansson m. fl. från Rädda Linjalen ger sin syn på aktuella läget vad gäller ombildningarna. Vad händer nu, hur går det till och vad kan man göra för att se till att processerna går schysst till?

Terje Gunnarsson, ordförande för Hyresgästföreningen i Stockholm, berättar om föreningens initiativ till en förbättrad samordning mellan dem som vill fortsätta kämpa för hyresrätten.
Seminariet avslutas med en diskussion kring vad vi kan göra för att hjälpa varandra i kampen mot ombildningar, och trycka på för att de ombildningar som trots allt sker, blir rättssäkra.

ABF Stockholm i samarbete med Nätverket Rädda Hyresrätten och Nätverket gemensam välfärd

Kontaktperson (för frågor): Camilla Salomonsson, tel. 070-604 90 30

Skriv en kommentar