artikel

Valutvärdering presenterad

Lars Ohly skriver på DN-debatt om hur en tydligare oppositionspolitik hade kunnat leda till valvinst. Artikeln bygger på de slutsatser som Vänsterpartiet dragit i valutvärderingen.

Valanalysen behandlar det misslyckade valresultatet för Vänsterpartiet och den rödgröna oppositionen, alliansens seger och Sverigedemokraternas framgång. Ambitionen är att försöka förstå varför det gick som det gick i en samhällelig och politisk strukturell kontext – att sy ihop faktorer längre tillbaka i tiden med aktuell valrörelse. Men en viktig insikt är också att den valrörelse som genomfördes från de rödgröna kunde ha presenterat ett tydligare och bättre alternativ till högerpolitiken, istället för att ängsligt snegla på vad regeringen gör.

Hela valutvärderingen kan du ladda ner som wordfil här.

Kopiera länk