artikel

Tack alla medlemmar och sympatisörer!

Tack alla medlemmar för era fantastiska insatser under 2010. Och till alla närmare 1000 nya medlemmar ni Stockholmsområdet, som förstärkt distriktet under året. Ni har alla tillsammans bidragit till att 2010 blev året med den största medlemsökningen i Vänsterpartiet på cirka 30 år. Och sist men inte minst – till er alla (framför allt nya medlemmar) som i eftervalskampanjen knackat dörr i vinterkylan och diskuterat vinster i välfärden med hundratals boende i Stockholms län.

Men trots alla era insatser – och trots en valrörelse som många menar varit en av starkaste på flera år – så går vi in i 2011 efter att ha förlorat ett ödesval. Ett val som på många sätt förvandlat Sverige till ett genomsnittsligt europeiskt land. Där växande klyftor leder till en stärkt höger, och framgångar för rasistiska partier i valen, snarare än till en stärkt vänster.

Men ändå. Att både medlemstillströmningen – och valnederlaget – är historiska säger något viktigt om den tid vi lever i. En tid där vänstern förlorat en avgörande strid. Men också där allt fler inser allvaret i utvecklingen, och tar aktiv ställning mot den. Där det blir allt svårare att förneka det som vänsterpartiet sagt länge: att det inte längre räcker att som sossarnas partiledning bara vilja ”sitta still i båten”, för att vinna val. Att det är tid för vänstern, arbetarrörelsen och alla progressiva krafter att börja mobilisera på allvar. Att ställa upp ett brett och starkt politiskt alternativ till borgerligheten. Att det är dags för återuppbyggnad.

Med en stark valrörelse, en bra politik och flera tusen nya medlemmar i ryggen, har vi i Vänsterpartiet visat att vi är redo att starta den återuppbyggnaden. Så snart vi fått oss en mycket välförtjänt vila, över julhelgerna.

För ett rött nytt 2011!

Kamratliga hälsningar
John Hörnquist
Ordförande, Vänsterpartiet Storstockholm

OBS! Distriktsexpeditionen är julstängd mellan 16 december till 10 januari.

Kopiera länk