Event

Socialistiskt forum

Varför faller socialdemokratin i hela Europa? Varför går arbetarrörelsen kräftgång när den behövs som mest? Varför biter inte vänsterns idéer nu när marknadsliberalismen gjort konkurs? Hur kan det komma sig att det istället är högern som vinner val och sätter dagordningen?

Behovet av samtal, förståelse, analys, polemik och debatt är större än på länge. Och det är på Socialistiskt Forum det händer. För nionde året i rad öppnas dörrarna till det progressiva Sveriges största mötesplats. Med över 70 programpunkter, 100 medverkande och ett par tusen deltagare skapar vi det som behövs: ett korsdrag av röster.

Socialdemokratins valnederlag löper som en röd tråd genom årets upplaga av Socialistiskt Forum: Vad är det för fel på socialdemokratin? Är det inte dags att sluta förlora nu? Har svenska folket blivit borgerligt? Lever det socialdemokratiska liket?

Socialistiskt Forum handlar också om klimathotet, globaliseringen, rasismen, islamofobin, privatiseringarna, bostadsbristen och handeln med kvinnors kroppar.
Om kokainkriget, matkriget, kriget mot de sjuka och förtrycket av Gaza. Men också om sökandet efter nya ekonomiska teorier, nya sätt att leva. Om visioner och politik som pekar framåt.

Forumets stora internationella gäst är den amerikanska författaren Barbara Ehrenreich, som talar om hur allt gick åt helvete med positivt tänkande. Och visst är det så – det krävs mer än ett glatt humör för att vända vinden och förbättra världen. Det behövs en kraftsamling. Så låt oss sätta igång.

Varmt välkommen till Socialistiskt Forum!

Socialistiskt forum arrangeras av ABF Stockholm och LO distriktet i Stockholms län. Program beställer du på [email protected] Du kommer också kunna ladda ned programmet på www.abfstockholm.se/socialistisktforum.

Skriv en kommentar