Event

Feministkväll: Kajsa Ekis-Ekman om prostitution och surrogatmödraskap

Välkommen till en intressant kväll på Kafé Marx där författaren Kajsa Ekis Ekman kommer och pratar om sin nya bok ”Varat och varan – prostitution, surrogatmödraskap och den delade människan” (för information om boken, se nedan).

Kl. 18.30 inleds kvällen med fika och vid kl. 19.00 börjar Kajsa Ekis Ekman att prata. Efteråt finns det tid för att ställa frågor och diskutera de ämnen som boken lyfter.

Kvällen är helt gratis och ingen …föranmälan krävs.

Så kom, lyssna och diskutera!

Välkomna önskar
Feministiska utskottet V Storstockholm och Vänsterpartiet centralt

För frågor som rör kvällen kontakta [email protected]

Kort om boken:
Sexhandeln är en av världens mest lukrativa industrier. Surrogatmödraskap där kvinnor föder barn mot betalning har blivit en gigantisk ekonomisk verksamhet. Bara i Indien värderas den till över 400 miljoner dollar.

Starka röster höjs nu för att avkriminalisera sexhandeln och rättfärdiga att kvinnors kroppar görs till varor. I diskussionen vänds argumenten upp och ner, det talas om rättigheter och solidaritet med de utsatta. En kvinna som säljer sex är självständig, frigjord och myndig. Att föda barn och lämna det ifrån sig för pengar är ersättning för obetalt kvinnoarbete.

I debatten görs en uppdelning mellan det kvinnliga varat hennes jag som fritt och självständigt, och den kvinnliga varan hennes kropp som ett redskap, en slags naturresurs. Vi slutar att se män och kvinnor som människor och betraktar varandra som utbytbara produkter.

Dela den här sidan:

Kopiera länk