Event

Irak efter sju års ockupation

USAs och Storbritanniens ledare inledde invasionen av Irak 2003. Det var ett klart brott mot folkrätten. Irak är nu inne på 8:e året av ockupationen och det är oroväckande tyst om den fruktansvärda humanitära situationen i Irak.

Talare

Dirk Adriaensens, B Russells Tribunal, om USA-alliansens förstörelse av Irak. Han är medförfattare till boken Cultural Cleansing in Iraq – Why Museums Were Looted, Libraries Burned and Academics Murdered (Kulturell rensning i Irak: varför museer plundrades, bibliotek brändes och akademiker mördades).

Anders Romelsjö, professor vid Institutionen för folkhälsovetenskap, KI, om den pågående forskningen om hälsoläget i Falluja där missbildningar hos barn, cancer och andra sjukdomar ökat dramatiskt efter USA:s två stora anfall på staden 2004. USA:s krigsmakt använde såväl utarmat uran som vit fosfor mot civilbefolkningen.

Arr: IrakSolidaritet och ABF Stockholm.

Dela den här sidan:

Kopiera länk